*} Drenth Dance Centers - Dans Dans - Drenth Dance Centers

Stijldansen

Samen met z’n tweeën, romantisch en toch eigentijds bewegen op de nieuwste muziek. Even de dagelijkse stress vergeten. Ontspannen en uitgaan in een moderne, stijlvolle en eigentijdse omgeving. Steeds meer mensen hebben weer waardering voor dansen met elkaar. Samen (opnieuw) leren dansen. Wat let u?

Drenth Dance Centers heeft alles in huis om van uw dans’les’ echt een avond uit te maken. Ruime, modern ingerichte zalen en een loungebar bieden het decor voor een avond echt genieten. Uw avond begint met een lekkere kop Italiaanse koffie of een geurige kop thee. Daarna de dansvloer op en dansen maar! Na de les deelt u uw ervaringen met uw mede-dansers in onze loungebar onder het genot van een drankje. Naast de lessen bieden wij u ook de mogelijkheid om regelmatig dansavonden te bezoeken, geheel gratis.

Ook hoeft u niet te kiezen voor een vaste lesavond. U bent welkom op de dagen waarop het u uitkomt. Zelfs als u meerdere lessen per week wilt volgen, bent u van harte welkom zonder extra kosten. Ook dat is dansen bij Drenth Dance Centers!

Naast een volledig seizoen lessen volgen, heeft u ook de mogelijkheid tot het volgen van een 15-lessen cursus. In deze cursus leert u de naast de basispassen, ook al een aantal figuren en dansuitbreidingen in maar liefst 7 dansen. Zo komen dansen als de Discofox, Engelse Wals, Tango en Quickstep aan bod, maar is het ook swingen geblazen op de dansvloer tijdens de Cha-Cha, de Rumba en de Jive. Dit allemaal nog voor het einde van het jaar en natuurlijk op de nieuwste muziek van tegenwoordig.

Of u nu kiest voor de '15 lessen' cursus of voor het volledige abonnement, als stijldanser bij Drenth Dance Centers heeft u niet alleen plezier op de dansvloer, maar levert uw lidmaatschap u ook nog eens veel voordeel op in uw dagelijks leven. Bij inschrijving ontvangt u namelijk de Drenth Dance Centers 'Mega Club Card' waarmee u kortingen krijgt op uw dagelijkse uitgaven bij verschillende winkels en restaurants in Dedemsvaart e.o. Dit tijdens de hele periode dat u lid bent bij ons danscentrum. De 'Mega Club Card' is exclusief voor stijldansers.

Hip-Hop

“Shake that thing”, zingt Sean Paul mooi in zijn gelijknamige nummer. En dat probeert iedereen dan ook te doen op die muziek. Maar hoe beweeg je nu echt op hiphop? Je leert het allemaal tijdens dansles hiphop bij Drenth Dance Centers in Dedemsvaart.
Hiphop is een dansstijl die ontstond in de jaren 70. In de achterbuurten van New York, ook wel The Bronx genoemd, was deze dansstijl vooral geliefd bij Afro-Amerikanen. Naast bounce moves ontstonden er ook steeds meer diverse variaties. De dansstijl bleef niet verstopt in New York, langzaamaan kwam het, mede door muziekclips op tv, naar het westen.
Drenth Dance Centers heeft een van de bekenste Hiphop dansers van Nederland in huis om de lessen te verzorgen. Joey Schuit (danser bij Pop'arazzi Crew en finalist Holland's Got Talent) deelt zijn liefde voor deze danstijl iedere week weer met de leerlingen.
De dansstijl bestaat uit verschillende dansstijlen en dat is ook terug te zien tijdens dansles. Zo leer je bij hiphop, o.a. popping en locking. Op deze manier dans jij straks net zo veelzijdig als de Afro-Amerikanen in New York.
Nieuwsgierig of weet je niet goed wat je kunt verwachten? Kijk dan eens naar een muziekclip van een artiest die hiphop maakt.

Urban Latin

 

Nieuw en exclusief bij Drenth Dance Centers: Urban Latin

Weet je nog?
Jij was altijd op de dansvloer te vinden.

 

Inmiddels ben je 18+ en voel je je niet meer echt op je gemak tussen de Middelbare scholieren, maar Zumba of Sh'BAm is ook niet wat je zoekt.

Jij wilt eigenlijk wel wat meer! Dan is dit jouw dansstijl.

Een mix van Latin en Urban dansen... Een geweldige manier om lekker te bewegen op populaire muziek en een unieke stijl om op speelse wijze de show te stelen.

De dansen zijn gebaseerd op de ritmes van ChaCha, Samba, Rumba en Jive.

Het is echter veel vrijer, makkelijker en leuker. Bovendien ziet het er snel cool uit door de Urban (streetdance) moves die worden toegepast. 

Urban Latin is in Noord Nederland uitsluitend te volgen bij Drenth Dance Centers.

Zorg dat je op tijd je cursus boekt en je je vrienden en vriendinnen kan imponeren met de nieuwste Dance Moves.

 

Streetdance

Streetdance is een dansvorm die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het is eigenlijk meer dan alleen maar dansen, het is een onderdeel van een jongerencultuur en past helemaal in deze tijd van Hip-Hop, R&B en rapmuziek. Het is cool, stoer en gaaf om te doen! De hedendaagse Hip-Hop en R&B muziek wordt gebruikt om iedereen supernieuwe gave dansroutines te leren. Zoals in de videoclips van b.v. Usher, Justin Timberlake etc.

Wil je ook leren dansen zoals in deze videoclips? Dat kan in de lessen waarin deze manier van bewegen centraal staat. De lessen zijn onderverdeeld in leeftijd waardoor er voor iedereen een passende groep is.

Zo is er ook voor 20+-ers de mogelijkheid om zich uit te leven in deze dansstijl.

L.A.Dance

Bij L.A.Dance leer je choreografieën die een hoop fun opleveren! L.A.Dance is een regelrechte belevenis waarbij je les krijgt alsof je de eerste de beste popstar bent. Zo krijg je je eigen VIP-dansles en leer je tegelijk de moves uit de clubs die het ‘hotst’ zijn in Los Angeles, New York en Londen.
 
L.A.Dance is er voor verschillende leeftijden:
 
Level 1 vanaf 10 jaar
Level 2 vanaf 15 jaar

L.A.Dance zorgt altijd voor up-to-date choreografieën op de wereldwijd meest trendy songs & beats.

Klassiek Ballet

Vanaf 6 jaar kan er bij Drenth Dance Centers gestart worden met Klassiek Ballet.
Naast dat er voor deze jonge groep kinderen lessen worden aangeboden, zijn er ook lessen voor tieners en volwassenen.
In de lessen Klassiek Ballet wordt er gewerkt aan een gezonde lichaamshouding en bewegingsstijl. Verder spelen muzikaliteit, creativiteit, souplesse en techniek een belangrijke rol.
Klassiek Ballet wordt nog steeds als de basis voor alle dansvormen gezien.

Voor het volgen van Balletlessen verzoeken wij alle dansers (m.u.v. de peuters) om zorg te dragen voor roze balletschoenen en een roze balletpanty.

De lessen starten weer vanaf dinsdag 15 september 2015.

Moderne Dans

Moderne dans is ontstaan als tegenhanger van het klassieke ballet. Vernieuwende dansers wilden destijds van het zwevende, roze en romantische dansen af en kregen belangstelling voor meer ‘aardse’ vormen en ‘natuurlijke’ bewegingen. Bij Moderne dans wordt gedanst op zeer diverse muziek: van opzwepende trommels tot melancholische violen. In de lessen wordt gewerkt aan ‘spanning en ontspanning’, ‘ademhaling’, ‘ruimtegebruik’, en nog veel meer technieken waarbij het dansplezier zeker niet wordt vergeten.

De lessen bestaan uit technische training, choreografie en improvisatie.

Hits4Kids

Als aanloop naar het latere Streetdance, hebben wij Hits4Kids. Uw kind leert tijdens deze lessen leuke, ‘stoere’ dansjes waardoor de overstap later naar Streetdance makkelijker wordt.

Puppy-Dance

De leukste dansles voor onze jongste leerlingen, dat is Puppy-Dance.
In deze les leren kinderen van 3 jaar op een speelse manier bewegen op muziek en worden er leuke dansjes gedanst. De danscarriere van uw zoon of dochter begint bij Puppt-Dance.

Mini Dance

Vanaf 5 jaar kunnen de kids verder bij de ‘Mini’s’. De dansjes worden wat uitgebreider, maar natuurlijk blijft het plezier in dansen voorop staan.

Kids latin

De swingende dansles voor jongens en meisjes die samen de dansvloer op durven om zo de flitsende Latijns-Amerikaanse dansen te leren. Vanaf groep 5 kan er worden gestart en leren de kinderen op een ongedwongen manier de Cha-Cha, de Jive, de Samba en de Rumba. Naast dat er veel gedanst wordt, leren de kinderen ook op een sociale en respectvolle manier met elkaar omgaan. Natuurlijk worden de lessen afgesloten met een heus examen waarna iedereen zijn of haar diploma met cijferlijst krijgt.

Stagedance Kids

Tijdens deze lessen leren de ‘kids’ dansjes uit bekende musicals als ‘Kruimeltje’, ‘Tarzan’, ‘Annie’ enz. Op jonge leeftijd komen de kinderen dus al in contact met dansstijlen zoals jazz, modern en show-musical.

Stagedance

De naam zegt het eigenlijk al: Stagedance heeft een link naar theater, musical en films.

Droom jij er ook al een tijd van om net zo te dansen als de dansers dat doen in de mooiste theatershows en musicals? Dan is Stagedance jouw dansstijl! Alles wat maar te maken heeft met theater en dans komt aan bod, altijd met een link naar musical, film en theater. Zo tref je bij Stagedance elementen aan uit jazz-dance, moderne dans en uit show-musical dans.

Voor iedere leeftijd is er een groep bij Drenth Dance Centers:

 

Kids vanaf 6 jaar
Teens vanaf 11 jaar
Volwassenen vanaf 16 jaar

Salsa Solo

Salsa is populairder dan ooit. Steeds meer mensen laten zich verleiden door de opzwepende ritmes van Zuid-Amerikaanse en Caribische muziek. Diverse hits die wij dagelijks op de radio horen, zijn geïnspireerd door de swingende klanken van de Mambo, de Cha-cha en de Salsa.

Alleen bij Drenth Dance Centers kun je deze geweldige dans leren, zonder partner. In een prettige sfeer kun je samen met andere solo-dansers de dagelijkse beslommeringen even vergeten en werk je met elkaar aan een swingende Salsa-show.

Latin Solo

Net als bij Salsa Solo, heb je bij Latin Solo ook geen partner nodig. Dansen als de Samba, de Cha-cha, de Rumba, de Paso Doble en de Jive komen allemaal aan bod tijdens deze swingende lessen. In enkele weken leer je een choreografie die speciaal voor de Latin Solo dansers wordt gemaakt.

Iedere keer weer een nieuwe choreografie op een medley van verschillende Latin Beats. Latin Solo is dan ook een absolute aanrader voor iedereen die houdt van de Latijns-Amerikaanse dansritmes en zich lekker, zonder partner, wil uitleven op de dansvloer.

Rock 'n Roll

The Baseballs van nu of 50 jaar terug in de tijd met Bill Haley, Elvis en Jerry Lee Lewis?
Oubollig? Zeker niet, Rock ’n Roll is springlevend.
Samen swingen op snelle ritmes. Een sportieve dansstijl met licht acrobatische danselementen. Makkelijk te leren en leuk om te doen.

De nieuwe cursus Rock&Roll ( 6 lessen) start binnenkort weer.
Op donderdag 31 mei 2018 om 21.00 uur is de eerste les en om deel te nemen aan deze cursus heb je geen danservaring nodig.
Inschrijven vanaf nu in ons danscentrum.

Argentijnse Tango

'De Argentijnse Tango is de prachtige samensmelting van twee dansers in de muziek, de ruimte en elkaar'.

In de cursus Argentijnse Tango leert u vanaf het begin, stap voor stap, de basis van deze prachtige, romantische dans.
Melancholie, intimiteit en gevoeligheid, drama, kracht en trots van de muziek. Dat zijn de kernwoorden van De Argentijnse Tango. Er zijn weinig andere dansen waarin men emoties zo terugvindt en kan uiten.
De basiscursus bestaat uit 6 lessen, waarna u kunt besluiten of u genoeg af weet van de Tango of dat u nog iets meer wilt leren van deze fascinerende dans in de vervolgcursus van 6 lessen.
De basiscursus start maandag 28 mei 2018 om 19.45 uur.

Discofox

De avonden worden weer langer, steeds vaker wordt de barbecue aangestoken en zomerse feesten zijn binnenkort weer een feit.
Wat is er dan leuker om samen met je partner je uit te kunnen leven op de dansvloer met de dans die bijna op alle muziek gedanst kan worden? DISCOFOX.

Dit is met recht dan ook dé partydans!
Een leuke bijkomstigheid is dat Discofox makkelijk aan te leren is waardoor je vanaf het eerste moment veel plezier beleeft op de dansvloer.

Om goed voorbereid de zomer van 2018 tegemoet te gaan starten wij op donderdag 31 mei om 19.00 uur met een nieuwe cursus van 6 lessen.
Je kunt je vanaf nu dan ook in ons danscentrum inschrijven voor deze cursus.

Wedding Lessen (start binnenkort)

Speciaal voor bruidsparen die tijdens hun bruiloft de ‘openingsdans’ willen kunnen verzorgen, heeft Drenth Dance Centers 3 keer per jaar een speciale cursus. In 5 lessen leren wij je de basis van de Quickstep, Cha-cha, Salsa en Discofox. Op die manier heb je ook nog eens keuze hoe jij het feest tijdens ‘de dag van je leven’ wilt beginnen.

De lessen starten altijd in januari, mei en september van het jaar. Hou onze site daarom in de gaten.

De eerstvolgende cursus start op vrijdag 13 april 2018 om 20.00 uur en is voor bruidsparen, maar natuurlijk ook voor de ouders van de bruid en bruidegom.
Aanmelden kan via e-mail: info@dancefever.nl of telefonisch 0523-612800.

Zouk / Kizomba / Salsa

Dé cursus voor dansparen die eens wat anders willen!
Tijdens de lessen nemen wij je mee op een avontuurlijke reis door Afrika en Zuid-Amerika.

Je leert dansen op de meest geweldige muziek en swingenge ritmes waarbij je je helemall kunt laten gaan.
In deze cursus van 15 lessen leer je de volgende dansen:

Zouk

Eén van de meest sensuele en gracieuze dansen uit Brazilië. De bewegingen zijn zacht en vloeiend maar toch dynamisch. De kunst van LambaZouk / Braziliaanse Zouk is dansen op het ritme en het aanpassen van de lichaamstaal op de melodie. De bewegingen lopen harmonieus met de muziek en kenmerken zich door de ‘vloeiende golfbewegingen’. Een zeer intense (qua gevoel) en inspannende partnerdans. Deze dans is erg populair in steden als Rio de Janeiro, São Paulo en Buenos Aires.

 

Kizomba

Het woord Kizomba komt uit Angola en betekent letterlijk 'feest'. De muziek is een mix tussen Zouk en Afrikaanse ritmes (Semba). Qua beweging lijkt de dans op de Tango maar ook de Afrikaanse invloed is zichtbaar.

De dans staat daarom ook bekend als 'Afrikaanse Tango'. De heupen bewegen in een ritmisch voor-, achter- en zijwaartse beweging.

 

Salsa
Salsa dansen gaat om plezier en beleving van de muziek. De salsa zoals we die nu kennen is een samensmelting van diverse Latijns-Amerikaanse muziek en dans. De vertaling van Salsa naar saus komt hierbij tot zijn recht. De Cubaanse Son wordt door velen gezien als basis van de Salsa. De Salsa onderscheidt zich onder andere in Cubaanse Salsa, Son (contra tiempo), Salsa LA style, Mambo, Salsa on 2.

G-Dansen

G-Dansen is stijldansen voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.
In een gezellige les worden er op een aangepaste en leuke manier dansen geleerd als de Quickstep en de Engelse Wals en kunnen de leerlingen zich uitleven op de dansvloer tijdens verschillende party-dansen.

Stijldansen voor senioren

Mag ik deze dans van U?

De openingszin die velen van u zich waarschijnlijk nog goed kunnen herinneren van vroeger tijdens dansles.
Die tijd herleeft weer tijdens onze cursus 'Stijldansen voor Senioren'.
Van Quickstep tot Wals, maar natuurlijk ook Tango en Cha-Cha. Alle stijldansen komen aan bod tijdens de verschillende cursuusen. Zo hebben wij een cursus voor beginners, maar ook voor degenen die al op dansles hebben gezeten hebben wij natuurlijk een cursus om het geleerde van destijds weer eens op te halen.
Beide cursussen bestaan uit 15 lessen.

American Smooth

American Smooth

 dia_american_smooth_vrijer_476

Nieuw en exclusief bij Dance Masters: American Smooth

Dance Masters blijft vernieuwen!

In samenwerking met Fred Astaire Sudios en onder leiding van de wereldkampioenen Mikhail & Galina Zharinov zijn de Dance Masters scholen opgeleid en gecertificeerd om American Smooth in Nederland te kunnen voeren. En dat gaan ze doen ook!

American Smooth is veel vrijer en cooler dan je gewend bent. Een écht product van deze tijd!

Een tipje van de sluier... De basisprincipes blijven bestaan maar de dansers hoeven niet constant in danshouding te staan. Hierdoor ontstaat er veel meer vrijheid en plezier. Dansers ervaren American Smooth als een verfrissende vorm van Ballroom. Boek daarom nu je lessen bij Drenth Dance Centers!

Ballroom New Style

De nieuwste danssensatie van 2012 is nu te leren bij Drenth Dance Centers.
Speciaal voor jeugd vanaf 12 jaar is er nu 'Ballroom New Style'.
 
Wie heeft 'So You Think You Can Dance' niet gevolgd met de verschillende dansstijlen en 'moves' van de geweldige deelnemers als Celine en Juvat of Anna en Meysam?
Naast Hip-Hop, Modern en Jazz, spetterden zij ook bijna letterlijk van het scherm tijdens de koppel-dansen als Wals, Cha-Cha en Quickstep.
 
In 'Ballroom New Style' leer je deze koppel-dansen te dansen, samen met je vrienden en vriendinnen op de beste hits uit de Top 40.
Van iedere dans wordt direct een show-choreografie gemaakt waardoor je het gevoel hebt dat jij zelf de 'dansster' bent uit SYTYCD!
 
Als eerste danscentrum in Noord-Overijssel, biedt Drenth Dance Centers jou de mogelijkheid om deze stijl te leren en dit ook nog eens zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten.
 
Omdat Drenth Dance Centers dit jaar haar 95-jarig jubileum viert, betaal je alleen maar inschrijfgeld en hoef je verder geen lesgeld te betalen.
De cursus bestaat uit 10 lessen en start maandag 24 september a.s.
Verder maak je kans om mee te dansen in de nieuwe dansvoorstelling 'Ballroom meets Hip-Hop' die Drenth Dance Centers in 2013 gaat opvoeren.
Vinden wij jou?

Ballroom Show Dance

Exclusief bij Drenth Dance Centers in Dedemsvaart is Ballroom Show Dance.
Bij Ballroom Show Dance dans je zowel solo als met verschillende partners en werk je aan een show die opgebouwd kan zijn uit zowel de Standaard als de Latijns-Amerikaanse dansen. Tijdens de lessen krijg je een combinatie van techniek, choreografie, ritme gebruik en showelementen.
Een vereiste voor het volgen van Ballroom Show Dance is dat je als danser minimaal 3 jaar stijldanservaring moet hebben.

Flamenco

Flamenco is een Spaanse dansvorm waarin passie, temperament en beheersing centraal staan!

Tijdens de lessen maak je kennis met deze vurige dans. Er wordt gewerkt aan een aantal basisvaardigheden die noodzakelijk zijn om deze dansvorm te beheersen; ritmisch voetenwerk, een fiere lichaamshouding, sierlijke arm en handbewegingen en wiegende heupen. Ook leer je een choreografie.

Neem schoenen met stevige hak (ook de mannen!) en een wijde rok mee (voor de vrouwen) zodat je kan stampen en zwieren!

Draag & Dans

Dansen….., je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom zijn wij gestart met de cursus Draag&Dans.

 
Het bij je dragen van je baby of jonge peuter in een draagdoek is al enige jaren een hype onder jonge ouders. Waarom dan ook niet op deze manier dansen met je kindje?
 
Enig onderzoek leerde dat er wel soortgelijke fitness-programma’s bestaan, maar echt dansen met je kindje voor je of achter op je rug komt sinds kort alleen in Engeland en Amerika voor.
 
In de cursus Draag&Dans komen diverse dansstijlen aan bod, zoals Ballroom, Latin, Salsa, Swing en zelfs Hip Hop. De muziek en de choreografieën zijn uiteraard afgestemd op het dragen van je kind, maar biedt voldoende uitdaging. Tijdens het dansen kun je werken aan je conditie en tegelijkertijd genieten van je kind. Uiteraard staat gezelligheid centraal en kunnen ouders volop ervaringen met elkaar delen. Naast het bewegen wordt er voorlichting en advies gegeven over het ergonomisch dragen van je kind.
Iedere les is er een Draagconsulente aanwezig voor de nodige tips en adviezen. Ook als je nog niet kunt knopen, kan zij je op weg helpen.

Zumba voor kinderen

Zumba is dé fitnessrage van dit moment. Kids van 6 t/m 11 jaar kunnen wekelijks lekker bewegen en plezier maken op vrolijke Zumba muziek. Door de verschillende dansstijlen is Zumba Kids heel afwisselend en leren kinderen spelenderwijs dansen.

100 jaar Drenth Dance Centers

Aanmelden Nieuwsbrief

Video

Komende evenementen