*} Drenth Dance Centers - Fitness Fitness - Drenth Dance Centers

Bokwa fitness

bokwafitnessBokwa is een nieuw en compleet andere benadering van groepstraining die zich momenteel heel snel verspreidt over de hele wereld. Bokwa deelnemers tekenen letters en cijfers met hun voeten tijdens het beoefenen van een energieke cardio workout. Het concept, dat geschikt is voor elke leeftijd, schrijft al dansend de letters en cijfers zoals bijvoorbeeld de L,3.J en K en vele andere combinaties op de vloer.

BOKWA is nieuw en dus anders:
Werkt niet met vaste choreografieën, maar op vaste van patronen en vormen van letters/cijfers, waardoor iedereen over de hele wereld danst volgens dezelfde basisprincipes. BOKWA is dus echt universeel !
Omdat BOKWA werkt met vaste patronen is het voor iedereen makkelijk aan te leren.

Waar komt BOKWA vandaan?
Het is ontwikkeld door de internationaal bekende fitness- personality Paul MAvi. 8 jaar geleden al ontwikkelde hij dit concept voor zijn lessen in Los Angeles. Nadat hij ging samenwerken met verschillende televisie-kanalen in America werd het bekend bij het grote publiek en verspreidde het zich langzaam over de hele wereld, en nu dus ook in Nederland.

bokwa-site

Bodybalance®

Bodybalance van Les Mills is een 1-uur durende groepsles op muziek en maakt gebruik van de beste bewegingen uit yoga, tai chi en Pilates. Het is je persoonlijke ’time out’ van stress en spanningen uit het dagelijks leven. Bodybalance bevat holistische invloeden en vermengt dynamische, nieuwe technieken met traditionele, oosterse disciplines.

Bodybalance: 

 • verbetert de flexibiliteit van de gewrichten en het bewegingsbereik
 • maakt de kernspieren (buik, borst, rug) sterker
 • help calorieën te verbranden
 • verlaagt het stressniveau
 • verbetert de concentratie en verhoogt het zelfbewustzijn

Bodycombat®

Bodycombat is een op oosterse vechtsporten gebaseerd fitnessprogramma met bewegingen uit disciplines als karate, taekwondo, kung fu, kickboxing, muay thai en tai chi. De 1 uur durende Bodycombat les is opgebouwd uit tien populaire muzieknummers. Dit zorgt voor een opwindende fitnessbeleving die uiterst snelle fitnessresultaten oplevert.

Bodycombat is een krachtige, energieke conditie-workout die:

 • De hart- en longfunctie verbetert en het risico op hart- en vaatziekten verlaagt
 • Belangrijke spiergroepen strakker maakt en in vorm brengt
 • Calorieën verbrandt voor een slanker lichaam
 • Je coördinatie en lenigheid verbetert
 • Je botdichtheid verbetert
 • Je houding, de kracht in je kernspieren en je stabiliteit verbetert
 • Je zelfvertrouwen geeft

Sh'Bam®

Sh’Bam is de perfecte manier om je ‘inner star’ te laten stralen, of je nu wel of geen danservaring hebt. Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy discotheken over de hele wereld, de beste classics die door een remix in een nieuw jasje zijn gestoken en natuurlijk de meest swingende Latin Beats. Dit maakt Sh’Bam tot een workout die super fun en gezellig is. Elke Sh’Bam les is levendig, uniek en afwisselend en, zoals bij andere Les Mills programma’s, wisselt de choreografie en muziek iedere 3 maanden.

DANCE IT OUT!

Pilates

Stel je voor, een oefenprogramma waar je wekelijks naar uitkijkt, dat je totaal in beslag neemt en dat voor een fysiek en mentaal welzijn zorgt. De Pilates methode doet dit allemaal: een totale body conditioning…… en meer!

De methode is ontwikkeld in de jaren 20 van de vorige eeuw door de legendarische trainer Joseph H. Pilates. De Pilates methode is een oefeningensysteem dat zich concentreert op het verbeteren van de flexibiliteit en kracht voor het hele lichaam zonder het creëren van massa. De Ground Control Pilates methode is niet alleen maar doen van oefeningen. Het is een serie van gecontroleerde bewegingen waarbij lichaam en geest volledig worden betrokken.

 

Enkele voordelen op een rijtje:

 

 • betere lichaamshouding en lichaamsbewustheid
 • efficiënte omgang met het lichaam in het dagelijkse leven en tijdens het sporten
 • sterke en soepele wervelkolom. Dus minder kans op nek- en rugklachten
 • sterke buik- en rugspieren,
 • een goede beheersing van de bekkenbodem spieren

Poweryoga

PowerYoga is een fantastische oefenvorm om een sterk en gezond lichaam te krijgen. Er wordt gebruik gemaakt van bewegingen zoals de natuur die bedoeld heeft en je hele lichaam wordt erbij betrokken. De effecten zijn na een aantal lessen al merkbaar: je voelt je fitter, kalmer en energieker. Je lichaam krijgt een souplesse, die het nog niet eerder heeft gehad. Afgezien van deze fysieke effecten ontwikkelt zich nog een groter effect, namelijk: in je innerlijk. Emoties, spanningen en allerlei angsten slaan we op in ons innerlijke systeem. Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen krachten worden in het lichaam losgemaakt en eruit gewerkt door het beoefenen van PowerYoga. De mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.

PowerYoga spreekt alle aspecten aan. Het is een lichaamsoefening, waarin de totale mens beschouwd wordt. In een sessie komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod, waardoor alle systemen in het lichaam worden geactiveerd en verbeterd.

 

PowerYoga zorgt ervoor dat;

 
 • het hormonale stelsel wordt uitgebalanceerd;
 • de bloedsomloop wordt gestimuleerd;
 • het hart wordt krachtiger;
 • het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed (door de juiste adem);
 • de spijsvertering krijgt een opkikker;
 • het afvoersysteem (lymfestelsel) wordt geactiveerd.

Zwanger&Fit

Sommige zwangere vrouwen denken, geheel onterecht, dat sporten ‘verboden’ is na enkele maanden. Sporten is juist goed, ook als je zwanger bent, maar uiteraard doe je er goed aan de manier van sporten aan te passen. Om deze reden is ‘Zwanger & Fit’ ontwikkeld door onze bewegingscoaches, fysioloog en Pilates instructeurs, in samenwerking met verloskundigen en fysiotherapeuten en is daarom een verstandige keuze als u actief wilt blijven tijdens uw zwangerschap.

 

Een les ‘Zwanger & Fit’ bestaat uit de volgende onderdelen:

 

 • Warming up
 • Pilates flow/ warm up cardio/ aerobe training
 • Cardio/ aerobe training
 • Toning & spierconditie training/ Yoga flow
 • Stretching en Cooling Down

Het programma richt zich op:

 • het actief voorbereiden op de bevalling
 • bewaken van een goede houding
 • trainen van het bekkengebied
 • ademhaling en ontspanning

Zumba®Fitness

Zumba combineert Latijns-Amerikaanse muziek en andere wereldmuziek met unieke en exotische dansbewegingen. Zumba is het populairst, snelst groeiende fitness programma wereldwijd. De dansstijlen Salsa, Merengue, Cumbia, Reggaeton, Samba, Calypso, Buikdansen en nog veel meer komen voorbij. De dansbewegingen zijn dynamisch en opwindend met een effectief fitness systeem. In een Zumbales komen afwisselend snelle en langzame ritmes voor. De leuke opzwepende muziek en dansbewegingen zorgen ervoor dat je niet door hebt dat je bezig bent met een geweldige cardio-training. De vier kenmerken die Zumba succesvol maken zijn: Het is leuk, het is anders, het is makkelijk te volgen en het is effectief. Iedere les geeft een feestelijk gevoel en voordat je het weet kan je wel het maximale aan calorieën verbranden. Na een paar weken voel je dat je conditie is verbeterd en dat je lichaam mooi in vorm is. De combinatie van dans en fitness in een partysfeer en de opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek zorgen ervoor dat je het makkelijk volhoudt en het maximale uit jezelf haalt. Zumba is geweldig voor je ziel, lichaam en geest. Zumba is geschikt voor alle leeftijden en niveaus.

Drenth Dance Centers is vanaf de allereerste dag al marktleider in Zumba en biedt naast de reguliere Zumba fitness les, nog 2 andere Zumba programma’s:

 

Zumba®Gold

Zumba®Toning

Zumba®Gold

Dezelfde workout als Zumba®Fitness maar nu voor beginners en actieve ouderen. Zumba®Gold is een programma dat speciaal ontwikkeld is om de beginselen van het internationale dans- en fitnessprogramma Zumba onder de knie te krijgen. Het is ontwikkeld voor beginners, actieve ouderen en alle andere deelnemers die speciale aanpassingen nodig hebben voor een succesvolle work-out. Dit explosieve programma is ontwikkeld om de basisbewegingen van Zumba te leren en zorgt ervoor dat het makkelijk te volgen is voor iedereen ongeacht je leeftijd.

Zumba®Gold garandeert dat iedereen een veilige en effectieve work-out kan volgen. Zumba®Gold creëert dezelfde partysfeer die Zumba juist zo leuk, anders én makkelijk te volgen maakt. Je traint taille, buik en heupen lachend op Zuid-Amerikaanse muziek. Je hebt met Zumba eigenlijk niet door dat je sport...

Zumba®Toning

De Zumba Toning Sticks, die de bekende sambaballen vervangen, geven het voordeel om bepaalde spieren extra of zwaarder te trainen op het ritme van de swingende Salsa-, Mambo-, Merengue- of Reggaetonmuziek. Deze lichtgewicht dumbells of Zumba halters maken ook het aangename geluid van sambaballen wanneer je hiermee beweegt. Heel wat lichaamsdelen kunnen getraind worden met deze Zumba Toning Sticks en door het lichte gewicht kan men de bekende Zumba passen blijven uitvoeren zonder hinder van de sticks.

De Zumba Toning Sticks helpen je om nog meer calorieën te verbranden en sneller het gewenste lichaam te krijgen waar je al jaren van droomt. Met deze Toning Sticks wordt de Zumba dans en fitness tot een nieuw en hoger niveau gebracht waarmee extra aandacht kan gegeven worden aan bepaalde oefeningen zoals squats, lunges, stoten boven het hoofd en laterale strekkingen.

Het dansen met de Toning sticks maakt het allemaal extra plezierig. Je beleeft een extra dimensie in je Zumba Fitness training!

Zumba-Sentao

Verbrand vet en calorieën in een geweldige swingende workout. Dat is Zumba@Sentao.

Het Zumba@Sentao programma combineert kracht en weerstandstraining met nieuwe dansfitnessbewegingen, allemaal rond om een stoel.
Gecombineerd met de beroemde Zumba-party sfeer en levendige ritmes, verstevigt deze 'nooit te voren vertoonde' workout je spieren, geeft je lichaam kracht en verbrandt vet en calorieën op een unieke sensationele wijze.

Het Zumba@Sentao programma is ontwikkeld voor iedereen, voor iedere leeftijd, ieder gewicht en ieder fitnessniveau.
De choreografieën kunnen worden aangepast aan het niveau van de individuele deelnemer. Iedere les zorgt voor een 'total body workout' waarbij je wordt uitgedaagd in je fitnessdoelstellingen terwijl je alleen maar plezier hebt. Dat is Zumba@Sentao!

100 jaar Drenth Dance Centers

Aanmelden Nieuwsbrief

Video

Komende evenementen