Harald Drenth

Op zevenjarige leeftijd leerde Harald de eerste danspasjes van zijn vader in de dansschool in Dedemsvaart. Vanaf zijn dertiende was hij actief binnen de wedstrijdsport van het stijldansen en danste hij in de hoogste klasse Latijns Amerikaanse dansen van Nederland. Op zijn twintigste stapte hij over van de amateurs naar de professionals om samen met zijn danspartner alle Nederlandse finales te dansen en Nederland meerdere malen te vertegenwoordigen op vele internationale wedstrijden waaronder de Europese- en Wereldkampioenschappen.

Naast de reguliere Latijns Amerikaanse dansen is Harald ook actief geweest binnen het Latin show Dance veld. In beide disciplines is hij vice Beneluxkampioen geweest.

In 2000 studeerde hij af aan de Hogeschool voor de kunsten in Amsterdam, richting ‘New Dance Developments’ met als specialisatie moderne dans. Als allround choreograaf en trainer is Harald momenteel verantwoordelijk voor de lessen Stijldansen, Streetdance, Stagedance, Salsa en Latin Solo en Moderne Dans. Naast dans, is hij ook groepsfitnesstrainer waardoor de lessen Bodycombat en Sh'Bam® ook onder zijn enthousiaste leiding gegeven worden. Verder is Harald natuurlijk ook instructeur Zumba®Fitness en Zumba®Toning.

Naast dans en fitness, studeerde Harald tevens nog neuropsychologie en fysiologie aan de universiteit waardoor zijn kennis over bewegen en bewegingspatronen nog verder ontwikkeld is.